Бар-магазин Експрес доставка
(050) 197-02-59
Доставка
до40хв
Мін. замовлення
від250грн
Працюємо
24/7

Віскі

Віскі Jack Daniels 0.7л
В наявності
755 грн
Віскі Jameson 0.7 л
В наявності
755 грн

Віскі - це легендарний напій і вже давно не просто спиртне, а стиль життя і символ успіху, відмінний привід зібратися з друзями, кращий спосіб подарувати собі невеликий відпочинок від суєти. Багатий аромат і букет дозволяють з кожним ковтком відкривати нові нотки, насолоджуватися кожною краплею напою.

Технологія виробництва

Приготування справжнього віскі - складний і трудомісткий процес. До складу входять: зерно (ячмінь або суміш злаків), вода і дріжджі. До перетворення в благородний напій їм доведеться пройти ряд непростих етапів:

  • Солодження. Правильно висушене зерно пророщують для ферментації і перетворення в солод.
  • Просушка. Пророщені зернята сушать в спеціальних камерах, іноді використовується торф'яної дим для додання особливого смаку і запаху.
  • Приготування сусла з протертого солоду з водою. Перемелені масу прогрівають, змінюючи температурні режими, для освіти в ній цукристих речовин.
  • Бродіння. Сусло змішують з дріжджами і залишають для утворення браги. Солідні винокурні мають власні штами дріжджових культур.
  • Дистиляція в мідних перегінних кубах, які позбавляють спирт від неприємного присмаку. Завдяки хімічним реакціям, яке провокується міддю, з'являються цікаві шоколадні, ванільні і інші нотки. Зазвичай проводиться дві-три перегонки для отримання якісного продукту.
  • Витримка. Дистилят виявляється в дерев'яних бочках, де проводить не менше трьох років. Тут остаточно формується його букет і колір. Дерево витягує з етанолу сивушні масла, збагачуючи його деревними нотками.
  • Купажування. Це не обов'язковий етап - змішування дистилятів різної витримки. Односолодовий сорт виробляється, минаючи його.
  • Розлив. Готовий напій фільтрують і розливають по пляшках, щоб відправити шанувальникам.

Через складність виробництва купити віскі недорого не вийде, але задоволення від розпивання повністю виправдовує витрати.

купить виски

Історія походження

Створення легендарного напою оповите таємницями і міфами, а за лаври його творців борються шотландці з ірландцями. Перші письмові згадки про віскі зафіксовані саме в цих країнах в 15-м столітті. Вважається, що дистиляція і виготовлення етанолу були відомі тут ще за кілька століть до появи офіційних записів.

Шотландці отримали технологію від хрестоносців і християнських місіонерів, які навчилися переганяти вино у арабів. Так як в суворому північному кліматі виноград не росте, довелося шукати місцеву сировину для приготування спирту. Так виявили, що дистильованої можна наявне в надлишку ячмінне пиво. Отримавши міцне спиртне з прототипу мідного перегінного куба, його назвали uisge beatha (УІСК баа) - вода життя. Поступово назва трансформувалася в звичне нам, і збереглося в такому вигляді. Шотландці не дарма придумали свого творіння таке ім'я. Спочатку його використовували в лікувальних цілях, для боротьби з інфекціями і застудами, щоб розігнати кров і підняти хворому настрій. Саме остання властивість ліки принесло йому популярність і загальну любов. Згодом технологія виробництва вдосконалювалася і ускладнювалася, а маленькі винокурні перетворювалася в заводи.

У Ірландії інша історія. Тутешні шанувальники міцного спиртного впевнені, що рецепт їм подарував покровитель - Святий Патрік. Саме продукт з острова першим прославився в інших країнах. Поки Шотландія воювала з Англією, ірландці продавали їй віскі, а англійці вже розвозили його по світу. Правда, при цьому виробники обкладалися податками, а вони часто виявлялися непідйомними для маленьких винокурень.

Ще вона батьківщина віскі - Кентуккі. Тут в XIV столітті переселенці з Британських островів, які приїхали в пошуках кращого життя, почали готувати його з недорогого американського сировини - кукурудзи. Після витримки в дубових бочках вийшов популярний у всьому світі бурбон.

Як пити?

У справжніх цінителів елітного спиртного вироблені свої правила і ритуали. Вони допомагають отримати максимум задоволення від приємного проведення часу. Але у тих, хто тільки вирішив спробувати, часто виникає питання, як зробити це правильно, щоб не зіпсувати враження. Ось рекомендації:

  • Дотримуйтеся оптимальної температури - це + 18-20 ° C. При підвищенні занадто відчутним стане запах спирту, а при зниженні не розкриється аромат.
  • Уникайте сильних і різких запахів. На столі не повинно бути кольорів, одеколоном теж краще не зловживати, щоб відчути букет цілком.
  • Виберіть зручний келих. На цей рахунок єдиної думки не існує, але найбільш підходящими вважають тумблери (РОКС) або келихи для вина з звужується верхньою частиною.
  • Сам процес дегустації зазвичай складається з чотирьох кроків: розглянути колір; відчути і оцінити аромат; пригубити і потримати в роті, щоб відчути смак; зробити перший ковток. Це гарантує довгий і приємний післясмак.

У закусці якісний алкоголь не потребує. Але якщо плануються довгі посиденьки, краще перекусити заздалегідь або подати кілька страв до столу. Підійде, наприклад, м'ясо, морепродукти або навіть солодощі. Виключити варто тільки сири. Вони погано поєднуються з віскі.

«Розбавляти або розбавляти?» - ще одне важливе питання. Справжні цінителі стверджують, що пити віскі треба нерозбавленим. Протягом дегустації між різними сортами можна випити трохи негазованої води, щоб поліпшити сприйняття нового смаку. Але добавки у вигляді содової і коли теж давно стали класикою. У келих можна кинути кілька шматочків льоду. Це допустимий варіант, що дозволяє трохи знизити фортеця. Щоб охолодити, які не розбавляючи, використовуються спеціальні камені або металеві кубики. Їх попередньо треба потримати в морозилці.

Головне - процес розпивання повинен приносити радість. Подбайте про приємній обстановці, вимкніть телевізор і телефон, зберіться з дорогими людьми. Краще планувати захід на вечір, щоб вже точно нікуди не поспішати і не відволікатися.

виски с доставкой

Як вибрати і купити?

Новачкові дуже складно розібратися у величезному асортименті АЛКОМАРКЕТ. Щоб вибрати віскі, потрібно розібратися в його видах і смаки.

По сировині для виготовлення:

  • Солодовий - з ячменю, вартість висока.
  • Зерновий - із зернової суміші, в торгових точках практично не зустрічається.
  • Купажірованний - суміш зернових і солодових сортів, найбільш популярний, ціни різні.
  • Бурбон - з кукурудзи, солодкуватий, з присмаком карамелі, мигдалю і т.д.

Залежно від країни виробництва:

  • Шотландський (скотч) - солод сушиться над торфом, має димний присмак.
  • Ірландський - не має торф'яних нот, більш м'який, п'ється легше.
  • Американський (бурбон) - солодкуватий з гірчинкою.
  • Важливо звернути увагу на термін витримки. Він не може бути менше 2 років для бурбона і 3 для інших сортів, оптимально - 5-10 років.

Ціна віскі - самий ненадійний показник. Порівняно недорогий напій може виявитися вельми гідним. А висока вартість часто зустрічається у модних, розкручених брендів середньої якості. Щоб при підготовці дегустації не витрачати час на пробіжки по магазинах, можна купити віскі з доставкою додому. Виручить цілодобова доставка і вночі, після 22, коли продаж алкоголю обмежена. Інтернет-магазин Алкошоп (Київ) - справжній порятунок, якщо гості вже на порозі, і немає можливості негайно відправитися в супермаркет. Немає необхідності витрачати час і витрачатися на таксі (для доставки використовується власні кур'єри). Придбати оригінальний елітний алкоголь цілодобово 24/7 і недорого цілком реально. У більшості ситуацій простіше замовити необхідне онлайн і не відволікатися на дрібниці, насолоджуючись улюбленим напоєм.

Віскі: відповіді на найбільш поширені питання
Яка ціна на Віскі?

Вартість на Віскі в Alcoshop від 755 грн до 755 грн

Як купити Віскі з доставкою?

Оформити замовлення на Віскі через кошик, консультація по тел. (050) 197-02-59

Незабаром відкриття!