Скоро открытие!
Сервіс експрес доставки з Маркет-Бара
Доставка
до40хв
Безкоштовно
від2000грн
Працюємо
24/7

Коньяк

Коньяк Hennessy V.S. 0.5 л в коробці
В наявності
1255 грн
Коньяк Старий Кахеті 4 роки 0.5л
В наявності
255 грн
Коньяк Старий Кахеті 5 років 0.5л
В наявності
295 грн

Коньяк - лікер богів, стверджував французький письменник Віктор Гюго, і важко не погодитися з експертною думкою. Його насичений смак із нотками дуба та сонця, багатий аромат та прозоро-бурштиновий колір зробили цей напій справжньою легендою. Тому існує низка законів, що регулюють виробництво коньяку і навіть вживання назви, адже воно відноситься далеко не до будь-якого алкоголю, зробленого з виноградної сировини та має відповідну міцність. Ягоди повинні рости у конкретній певній місцевості. Строго контролюються і сорти, що вирощуються. Необхідними умовами є подвійна дистиляція та дворічна витримка у дубовій бочці. За дотриманням цих правил спостерігає Національне міжпрофесійне бюро коньяку.


Класифікація коньяку

Далеко не всі виноградні дистиляти можуть носити це горде ім'я. Коньяк – це один із видів бренді, виробляється з певних сортів винограду, продукт перегонки виноградних вин, вироблений у Франції у районах Charente та Charente-Maritime, існує кілька видів класифікації цього благородного напою.

За витримці. Латинські букви, що вказують, скільки років продукт провів в бочці, зобов'язані наносити на етикетки виробники. Згідно із законодавством Франції є такі види:

  • V.S. - від 2 років;
  • Superior - від 3-х;
  • V.S.O.P. - від 4-х;
  • V.V.S.O.P. - від 5-ти;
  • X.O. - від 6-ти.

Коньяки старше 6 років не класифікують за законами Франції, так як не можна проконтролювати їх якість і купаж. Тому на етикетках вказують не маркування, а власні імена, наприклад, «Remi Martin Louis XIII».

За місцем виготовлення. Оригінальний алкоголь виробляється в однойменній провінції - Cognac, але вона ділиться на шість регіонів, природні особливості яких впливають на кінцевий продукт. Чим ближче до центру, тим ціна коньяку буде вище.

  • Шампань характеризується глинистими ґрунтами з високим вмістом вапняку, вирощується недорога ягода для бюджетних марок.
  • Гранд Шампань - це ідеальні умови для вирощування кращого сировини.
  • Петіт Шампань дозволяє виростити сировину для спиртів з вираженими фруктовими нотками.
  • Бордери - тутешні дистиляти мають легкий аромат фіалок.
  • Фен Буа - велика за площею зона, де виробляють марки з м'яким смаком і нотками свіжого винограду.
  • Бон Буа - це непростий клімат, мало підходить для вирощування винограду. Продукція, спирти йдуть в купажі.
  • Буа Ордінер - найскладніша місцевість поблизу узбережжя океану. Місцевий коньяк має характерний «сухий» смак, різке післясмак і сильний «грубуватий» аромат.
  • Класифікація на території пострадянського простору

Знайомі всім коньяки з Вірменії, Грузії, півдня України - не має права носити цю назву і повинні називатися бренді. Але звичкам складно змінювати, тому використовується і назва, і традиційна класифікація, що визначає категорію, статус і навіть вартість:

  • ординарні - недорогі марки з витримкою в межах 3-5 років;
  • марочні - з якісних спиртів більш ніж 6-річного віку;
  • колекційні - старше 23.

Час витримки в нашій країні традиційно маркують зірочками, які позначають вік, на етикетці:

  • 3 зірки - світлий солом'яний колір і міцність 40%;
  • 4 - більш насичений відтінок і смак, фортеця від 41%, цукристість до 1,5%;
  • 5 -густой бурштиновий відтінок, фортеця від 42%, максимальна цукристість до 1,5%.

Історія створення

Сьогодні не можна встановити точно, хто і коли вигадав перегнати вино, щоб вийшов коньяк. Вважається, що історія почалася в 12-м столітті, коли голландці, купуючи в регіоні Онис сіль, заодно придбали і вино. Воно часто псувалося при морських перевезеннях, і щоб по дорозі цінний продукт не «пропав», його вирішили дистильованої. Саме в Голландії вперше налагодили масове виробництво бренді за допомогою мідних перегінних кубів. У 17-му столітті французький уряд запровадив мита для іноземних суден, що зробило торгівлю не такий вигідний. Паралельно у Франції збільшили власний флот, і почався продаж в світі бренді з провінції Cognac. І тільки на початку 20-го століття затвердили сучасну назву напою і виділили Субзони для його виробництва.


Особливості виробництва

Після жовтневого збору врожаю з винограду дуже делікатно віджимають сік, не допускаючи сильного дроблення ягід і попадання в сусло масла кісточок, щоб не зіпсувати смак. Потім готується вино. Дистиляція повинна проводитися тільки в шарантском аламбика, який гріють на відкритому вогні. Роблять це виключно в регіоні, де виноград ріс. Переганяти можна тільки вино нового врожаю, добавки торішнього під забороною. Дистиляцію необхідно закінчити до 31 березня. З 1 квітня починається відлік віку коньяку, а перегінні куби в цей час вже вимиті і заховані. Є вимоги і до бочок, в яких спирти будуть дозрівати. Їх виробляють з дуба, вирощеного в лісі Тронсе або Лимузена. Посудина повинна бути новою, правильно обпаленої, мати обсяг від 270 до 450 літрів. Витримують готовий продукт в льохах - сирих або вологих. Від цього залежить швидкість «дорослішання», смак і аромат коньяку. У вологому атмосфері процес сповільнюється, в сухий прискорюється.

Де купити коньяк з доставкою?

Найочевидніше рішення – вирушити до супермаркету. Однак воно буде не найкращим, особливо, якщо треба придбати коньяк уночі, після 23 і за доступною ціною. Краще замовити коньяк із доставкою додому. Інтернет-магазин Алкошоп24 у Києві працює цілодобово 24/7, асортимент можна вивчити в онлайн каталозі та не витрачати час на походи по магазинах. Не доведеться платити за таксі для доставки використовується власні кур'єри. Цілодобова доставка коньяку врятує, якщо раптом несподівано нагрянули гості або з'явилася чудова ідея присвятити вечір приємній дегустації і зовсім не хочеться виходити кудись. Вибирайте комфорт, затишок та хороший коньяк, а не зайві нерви через незаплановані походи по магазинах. Купити коньяк з доставкою додому - це тільки початок, щоб насолодитися його смаком і оцінити запах, потрібно дотримуватися кількох правил. Він підходить для застіль і не вимагає рясної закуски. Ідеальне доповнення – кава, несолодкий шоколад, гарна сигара та душевна розмова з цікавими людьми. Пити краще зі спеціального келиха – округлого, звуженого у верхній частині, з ніжкою чи без. Його треба трохи потримати в руках, щоб коньяк усередині трохи прогрівся, тоді аромат розкриється і сконцентрується всередині келиха. Підносячи його до обличчя, можна відчути різні відтінки: ванільні, квіткові і фруктові, складні дерев'яні запахи. Після цього можна починати дегустацію маленькими ковточками, дозволяючи смаку розкриватися та поширюватися у роті. Якщо все ж таки вирішите подати закуски, нехай це буде що відтіняє і доповнює елітний коньяк, наприклад, сир, холодна м'ясна нарізка з птиці або телятини, паштет, яблука або груші. А ще можна перекусити заздалегідь, щоб ніщо не відволікало від задоволення улюбленим коньяком. З пропозицією магазину кожному клієнту можна замовити оригінальний коньяк з доставкою цілодобово.

Коньяк: відповіді на найбільш поширені питання
Яка ціна на Коньяк?

Вартість на Коньяк в Alcoshop від до

Як купити Коньяк з доставкою?

Оформити замовлення на Коньяк через кошик, консультація по тел. Скоро открытие!