Бар-магазин Експрес доставка
(050) 197-02-59
Доставка
до40хв
Мін. замовлення
від250грн
Працюємо
24/7

Коньяк

Коньяк Hennessy V.S. 0.5 л в коробці
В наявності
1255 грн
Коньяк Старий Кахеті 4 роки 0.5л
В наявності
255 грн
Коньяк Старий Кахеті 5 років 0.5л
В наявності
295 грн

«Коньяк - лікер богів» стверджував французький письменник Віктор Гюго, і важко не погодитися з експертною думкою. Його насичений смак з нотками дуба і сонця, багатий аромат і прозоро-бурштиновий колір зробили цей напій справжньою легендою. Тому існує ряд законів, що регулюють його виробництво і навіть вживання назви, адже воно належить далеко не до будь-якого алкоголю, зробленому з виноградної сировини і має відповідну фортецю.

Ягоди повинні виростати в конкретної певної місцевості. Строго контролюються і вирощувані сорти. Необхідними умовами є подвійна дистиляція і дворічна витримка в дубовій бочці. За дотриманням цих правил спостерігає Національне міжпрофесійні бюро коньяку.


Класифікація коньяку

Далеко не всі виноградні дистиляти можуть носити це горде ім'я. Коньяк - це один з видів бренді, продукт перегонки виноградних вин, вироблений у Франції, в районах Charente і Charente-Maritime. Існує кілька видів класифікації цього благородного напою.

1. За витримці. Латинські букви, що вказують, скільки років продукт провів в бочці, зобов'язані наносити на етикетки виробники. Згідно із законодавством Франції є такі види:

  • V.S. - від 2 років;
  • Superior - від 3-х;
  • V.S.O.P. - від 4-х;
  • V.V.S.O.P. - від 5-ти;
  • X.O. - від 6-ти.

Коньяки старше 6 років не класифікують за законами Франції, так як не можна проконтролювати їх якість і купаж. Тому на етикетках вказують не маркування, а власні імена, наприклад, «Remi Martin Louis XIII».

2. За місцем виготовлення. Оригінальний алкоголь виробляється в однойменній провінції - Cognac, але вона ділиться на шість регіонів, природні особливості яких впливають на кінцевий продукт. Чим ближче до центру, тим ціна коньяку буде вище.

  • Шампань характеризується глинистими ґрунтами з високим вмістом вапняку, вирощується недорога ягода для бюджетних марок.
  • Гранд Шампань - це ідеальні умови для вирощування кращого сировини.
  • Петіт Шампань дозволяє виростити сировину для спиртів з вираженими фруктовими нотками.
  • Бордери - тутешні дистиляти мають легкий аромат фіалок.
  • Фен Буа - велика за площею зона, де виробляють марки з м'яким смаком і нотками свіжого винограду.
  • Бон Буа - це непростий клімат, мало підходить для вирощування винограду. Продукція, спирти йдуть в купажі.
  • Буа Ордінер - найскладніша місцевість поблизу узбережжя океану. Місцевий коньяк має характерний «сухий» смак, різке післясмак і сильний «грубуватий» аромат.
  • Класифікація на території пострадянського простору

Знайомі всім коньяки з Вірменії, Грузії, півдня України - не має права носити цю назву і повинні називатися бренді. Але звичкам складно змінювати, тому використовується і назва, і традиційна класифікація, що визначає категорію, статус і навіть вартість:

  • ординарні - недорогі марки з витримкою в межах 3-5 років;
  • марочні - з якісних спиртів більш ніж 6-річного віку;
  • колекційні - старше 23.

Час витримки на пострадянському просторі традиційно маркують зірочками, які позначають вік, на етикетці:

  • 3 зірки - світлий солом'яний колір і міцність 40%;
  • 4 - більш насичений відтінок і смак, фортеця від 41%, цукристість до 1,5%;
  • 5 -густой бурштиновий відтінок, фортеця від 42%, максимальна цукристість до 1,5%.

Іноді зустрічаються і буквені позначення, наприклад, КВ - коньяк витриманий (6-7 років), КВВС - витриманий вищої якості (8-10), КС - старий (від 10), ОС - дуже старий (від 20). Ціни на них сильно відрізняються.

Історія створення

Сьогодні не можна встановити точно, хто і коли придумав перегнати вино, щоб вийшла міцна алкогольна продукція. Вважається, що історія почалася в 12-м столітті, коли голландці, купуючи в регіоні Онис сіль, заодно придбали і вино. Воно часто псувалося при морських перевезеннях, і щоб по дорозі цінний продукт не «пропав», його вирішили дистильованої. Саме в Голландії вперше налагодили масове виробництво бренді за допомогою мідних перегінних кубів.

У 17-му столітті французький уряд запровадив мита для іноземних суден, що зробило торгівлю не такий вигідний. Паралельно у Франції збільшили власний флот, і почався продаж в світі бренді з провінції Cognac. І тільки на початку 20-го століття затвердили сучасну назву напою і виділили Субзони для його виробництва.


Особливості виробництва

Після жовтневого збору врожаю з винограду дуже делікатно віджимають сік, не допускаючи сильного дроблення ягід і попадання в сусло масла кісточок, щоб не зіпсувати смак. Потім готується вино. Дистиляція повинна проводитися тільки в шарантском аламбика, який гріють на відкритому вогні. Роблять це виключно в регіоні, де виноград ріс. Переганяти можна тільки вино нового врожаю, добавки торішнього під забороною. Дистиляцію необхідно закінчити до 31 березня. З 1 квітня починається відлік віку коньяку, а перегінні куби в цей час вже вимиті і заховані.

Є вимоги і до бочок, в яких спирти будуть дозрівати. Їх виробляють з дуба, вирощеного в лісі Тронсе або Лимузена. Посудина повинна бути новою, правильно обпаленої, мати обсяг від 270 до 450 літрів. Витримують готовий продукт в льохах - сирих або вологих. Від цього залежить швидкість «дорослішання», смак і аромат коньяку. У вологому атмосфері процес сповільнюється, в сухий прискорюється.

Де купити коньяк з доставкою?

Найочевидніше рішення - відправитися в супермаркет. Але воно не найкраще, особливо, якщо треба придбати улюблений напій вночі, після 22, і недорого. Краще замовити його з доставкою додому. Інтернет-магазин Алкошоп (Київ) працює цілодобово 24/7. Асортимент можна вивчити за каталогами онлайн і не витрачати час на походи по місту. Чи не доведеться платити і за таксі (для доставки використовується власні кур'єри).

Цілодобова доставка виручить, якщо раптом несподівано нагрянули гості чи з'явилася прекрасна ідея присвятити вечір приємною дегустації, і зовсім не хочеться кудись виходити. Вибирайте комфорт, затишок і хороший коньяк, а не зайві нерви через позапланові походів по магазинах.

Купити коньяк - це тільки початок. Щоб насолодитися його смаком і оцінити запах, потрібно дотримуватися кількох правил. Він не підходить для застіль і не вимагає рясної закуски. Ідеальне доповнення - кава, несолодкий шоколад, хороша сигара і душевна бесіда з цікавими людьми.

Пити краще зі спеціального келиха - округлого, звуженого у верхній частині, з ніжкою або без. Його треба трохи потримати в руках, щоб бурштинова рідина всередині злегка прогрілася. Тоді аромат розкриється, і сконцентрується всередині келиха. Підносячи його до обличчя можна відчути різні відтінки: ванільні, квіткові і фруктові, складні дерев'яні запахи. Після цього можна починати дегустацію маленькими ковточками, дозволяючи смаку розкриватися і поширюватися в роті.

Якщо ви все ж вирішите подати закуски, нехай це буде що відтіняє і доповнює елітний алкоголь, наприклад, сир, холодна м'ясна нарізка з птиці або телятини, паштет, яблука чи груші. А ще можна перекусити заздалегідь, щоб ніщо не відволікало від насолоди улюбленим коньяком.

Коньяк: відповіді на найбільш поширені питання
Яка ціна на Коньяк?

Вартість на Коньяк в Alcoshop від 295 грн до 1255 грн

Як купити Коньяк з доставкою?

Оформити замовлення на Коньяк через кошик, консультація по тел. (050) 197-02-59

Незабаром відкриття!