Бар-магазин Експрес доставка
(050) 197-02-59
Доставка
до40хв
Мін. замовлення
від250грн
Працюємо
24/7

Просекко

Prosecco - фруктове і свіже ігристе вино з чудовим ароматом, володіє легкими нотками цитрусових фруктів і пряного мигдалю. Створено для справжніх гурманів, які цінують витонченість, благородство, неординарність, насичений відтінок і легкий присмак напою. В Італії Просекко вживається в якості звичайного і відповідного для всіх випадків, а в інших країнах - як Шампанське або аперитив.

Подається охолодженим до 4 - 7 ° C. Пити його потрібно відразу після того, як відкрили. Тоді розкриється весь букет запахів і присмаку. Як правило, ігристі вина не застосовуються для приготування страв. Але можуть використовуватися для цікавого соусу до риби або замінити частину води під час приготування справжнього різотто. Просекко незамінне для коктейлів Bellini і Spritz, так як це основний інгредієнт.

Відмітні особливості

Купити Просекко можна для ідеального аперитиву, оскільки воно знаходиться в винних картах дорогих елітних ресторанів і чудово гармоніює з гастрономією. Типові ароматичні нотки: цитрусові і численні тропічні фрукти, стигла груша, соковите яблуко, пахучі білосніжні квіти. Однак органолептика може істотно відрізнятися. Додаткові виноградні різновиди Просекко: піно нуар, піно Гріджо, піно блан, шардрне, пере, бьянкетта, вердізо. Вони задіюються для створення унікального елегантного тонкого присмаку.

Методи виробництва

Його головним комерційним конкурентом вважається Шампанське. Однак створюється на основі технології Шарма, яка передбачає повторне бродіння в резервуарах, виконаних з нержавіючої сталі. Це дозволяє здешевити витрати на виробництві. Ягоди збираються виключно вручну і в кілька етапів упорядковано.

Потім - акуратно пресуються. Сік винограду для Просекко відстоюють при знижених температурах близько 12 години, що дає можливість досягти осідання великих частинок. Потім для ферментації переливають в баки з нержавіючої сталі і додають дріжджі. Залишають на кілька місяців для дозрівання.

Повторна ферментація виконується із застосуванням тиску, дріжджів і цукру. Таким чином, запускається процес формування діоксид вуглецю, що сприяє «газування». Завдяки тому, що Prosecco бродить не в пляшці, а в сталевий ємності, воно наповнюється фруктової і свіжої «родзинкою», швидше дозріває. Не дуже міцне (макс. 11%), тому що вживається в молодому «віці» (2-3 роки).

Трохи історії

У XVI столітті в місті Трієст користувалося популярністю напій під назвою Ріболла. За словами виробників, воно робилося по античному рецептом і мало цілющими властивостями. Свою сучасну назву Просекко отримало на честь невеликого поселення, що знаходилося неподалік від місця його виготовлення.

Раніше воно відрізнялося солодкуватий і було схоже з відомим Asti Spumante. Через роки технологія кардинально змінилася, що дозволило створити напій з невеликою фортецею - від 10 до 12%. За кількістю цукру воно ділиться на категорії: Brut - не більше 12 г / л, Extra Dry - від 12 до 20 грам на літр, Dry - від 20 до 35 грам на один літр. Офіційна назва елітне оригінальне Просекко отримало в 1593 р Батьківщиною легендарного напою вважаються регіони Фріулі-Венеція-Джулія і Венето, які отримали розряд DOCG.

Різновиди

Просекко - це чудове біле сухе вино пологовий будинок виключно з Італії, яке проводиться з Глера. Його нерідко порівнюють дорогим Шампанським, але вони виділяються смаком, витримкою і методами виготовлення.

За насиченістю бульбашок і змістом DOC буває таких типів:

  • Spumante - відноситься до Сильногазований;
  • Frizzante - є слабогазованої;
  • Tranquillo - без газу, «спокійне» і тихе.

Останній варіант майже не відомий в світі, хіба що одиничними цінителями, так як на експорт йде не більше 5% від загальної кількості. 11 років тому категоризація вина зазнала деяких змін, що іноді плутає покупців. Хоча суть термінів залишилася майже недоторканою. Щоб не помилитися у виборі, варто звернутися за допомогою до консультантів супермаркету.

Існує два основних типи Prosecco Superiore DOCG:

  • Conegliano Valdobbiadene - робиться тільки на території Тревізо з повністю зрілого винограду, що відповідає високим стандартам. Щільність висаджування і врожайність лоз обмежені. Сировина збирається ручним способом і ретельно відбирається, щоб взяти тільки кращі ягоди. Використовуються добірні і акуратні, без будь-яких деформацій і вад;
  • Rive - при виготовленні вжито виноград, дозрілий на 43 ділянках Конегліано-вальдобб'ядене. Цей вид Просекко характеризується унікальним характером і мікротерруаром, легкістю і яскравістю запаху, солодкуватим і трохи терпким смаком. Кількість алкоголю піднімається 9.5%;
  • Asolo - надходить з міста Асоло. Тут створюються найдорожчі сорти, які відносяться до рідкісних, солодким, з живим характером, з глибиною і складністю, незначною гірчинкою.

Кращою продукцією вважається з ягодами з виноградників Картіцце. Має найвищу категорією Grand Cru. Тому їх ціна вище за інших видів.

Де придбати Prosecco?

Інтернет-магазин Алкошоп пропонує висококласну продукцію для цінителів ексклюзивних напоїв за конкурентноздатною вартості. Ознайомтеся з каталогом і замовте товар онлайн цілодобово (24/7) і кур'єри оперативно доставлять покупку за вказаною адресою.

Ціна Просекко залежить від сорту і категорії, але доступна для кожного клієнта. Співпрацюємо з перевіреними і надійними постачальниками, тому гарантуємо відмінну якість і італійське виробництво. Діє цілодобова доставка, але замовляйте до 22:00, пізніше продаж не провадиться.

Купити Просекко в Києві недорого на сайті - отримати насолоду від величних благородного ігристого сухого вина, дозволяє вдихнути фантастичний аромат і зануритися в яскравий і насичений світ.

Просекко: відповіді на найбільш поширені питання
Яка ціна на Просекко?

Вартість на Просекко в Alcoshop від до

Як купити Просекко з доставкою?

Оформити замовлення на Просекко через кошик, консультація по тел. (050) 197-02-59

Незабаром відкриття!